Reijo Tossavainen, toisinajattelija

Kuunkierto vaikuttaa moniin asioihin, myös vastantekoon

Pari vuosikymmentä sitten eräs vanha puuseppä kertoi minulle, että vasta/vihta pitää tehdä kesäkuun lopussa tai heinäkuun alussa ja päivä, pari ennen täyden kuun aikaa. Kuuasiaa hieman epäilin. Slloin puuseppä sanoi, että kokeile, jos et usko.

Olen kokeillut. Olen tehnyt vastoja oikeaan aikaan ja väärään aikaan. Ja ero on kuin yöllä ja päivällä.

Ja jos tekee vastoja pidempään säilyttämistä varten, niin ne kannattaa tai oikeastaan pitää tallettaa ilmavaan ja pimeään paikkaan. Näin ne säilyvät parhaiten.

Itselläni on koemielessä jopa liki 10 vuotta vanhoja vastoja, ja ne ovat vielä täysin käyttökelpoisia. Lehti on yhtä tiukassa kuin tuoressa vastassa! Ainoastaan väri on haalistunut.

Juuri nyt on täydenkuun aika. Joten tänään vastantekoon!

Kuun kierto vaikuttaa moniin muihinkin asioihin. Esimerkiksi kasvit kannattaa istuttaa täyden kuun aikana. Silloin on eniten "kasvuvoimaa".

Alussa mainitsemani puuseppä käytti puuta, joka oli kaadettu "pimeän kuun" aikana. Silloin kaadettu puu ei vääntyile. Erityisen tärkeää se on seinähirsien otossa. Olen havainnut, että sekin pitää paikkansa. Naapurini kaatoi seinähirsipuut oikeaan aikaan. Niitä piti kuitenkin kaataa muutama lisää, ja ne hän kaatoi väärään aikaan. Nuo jälkimmäiset erottuvat seinässä, sillä ne ovat vääntyilleet.

Kuun ehkä kiistattomin vaikutus näkyy merissä ns. vuoksi ja luode ilmiönä.

Kuun vaikutusta ei ole pystytty vielä tieteellisesti selvittämään. Joka tapauksessa niin on. Joku on ne asiat vain joskus havainnut, ja "vanha kansa" on toiminut sen mukaisesti.

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Kirjoitin tämän tarinan alunperin puheenvuoron puolelle. Sitten hoksasin, että vapaavuoron puoli on sopivampi...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Täysikuun vaikutus uneen on Kehäpäätelmä. Toisekseen moni ei tiedä, miksi nousuvesi on kaksi kertaa vuorokaudessa. Kolmanneksi kätilönn gravitaatiovoima syntyvään lapseen on suurempi kuin kuun...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Steinerilaista maagista höpöä.

Oletko jo oppinut, miksi nousuvesi on kaksi kertaa vuorokaidessa?

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa