Reijo Tossavainen, toisinajattelija

Eteisikkunan ei-ahtauttava otoskleroosi!

Eilen leikattiin vasen korvani, ja toivottavasti jatkossa kuulen myös sillä. Kokemus oli erikoinen, sillä jouduin olemaan leikkauksen aikana osittain hereillä, jotta homman onnistuminen voitiin testata operaation aikana.  Varsinkin poraaminen tuntui lievästi sanottuna erikoiselta.

Operaation aikana keskikorvasta otettiin jotain pois ja paikalle laitettiin pätkä titaanista "lankaa". Pituus vain 5 mm ja paksuus 0,6 mm. Sen pitäisi auttaa. Nyt tosin korva on pumpulia täynnä ja tikattuna, mutta viikon kuluttua ne poistetaan. Kuulon pitäisi palautua pikku hiljaa muutaman kuukauden aikana.

Kiitokset prof. Jussi Jerolle ja muulle Lasertilkan sairaalan osaavalle ja ystävälliselle henkilökunnalle! Ja jos jotakuta kiinnostaa tietää, niin diagnoosin nimi oli "eteisikkunan ei-ahtauttava otoskleroosi". Nimestään huolimatta työtä ei tehnyt rakennusmestari vaan lääkäri...

Tohtori määräsi parisen viikkoa sairauslomaa. Niin kauan en malta sairastaa, vaan näillä näkymin palaan työmaalle viikon kuluttua.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Suosittelen vahvasti ottamaan iisisti koko sairausloman. Operoiva lääkäri on tämänkaltaisissa tapauksissa parempi arvioimaan sairausloman pituuden tarpeellisuuden.

Usein unohtuu miten ammattitaitoista ja hyvää hoitoa Suomessa saa. Otoskleroosileikkaukset ja kymmenet muut lääketieteelliset operaatiot tehdään huippulaadukkaasti. Liian usein puhutaan siitä murto-osasta tapauksia, joissa jonkin on mennyt pieleen.

Matti Jalagin

Toisaalta nyt on ehkä otollinen tilaisuus kuunnella aidon korvapuoleen vastuullisuus-höpinöitä, kun kuulo toimii vain puoliksi eli 50 %:ia.

Saattavat miljaardit kuulostaa kohtuullisilta eikä puhdasta tuubaakaan tule niin paljoa pään sisälle.

Reijo Tossavainen

Media pitää huolen, että eduskuntaa seurataan monella tavoin. Myös poissaoloista pidetään tilastoa. Hyvä niin, mutta silloin pitäisi jaotella poissaolojen syyt.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Sairausloma-oikeus on meidän maltillisten vasemmistolaisten taistelema ihmisoikeus säätyyn ja varallisuuteen katsomatta.

Jos tuo olisi jätetty teidän "oikeistolaisten" hommaksi, meillä ei vieläkään olisi oikeutta sairastaa "vapaalla."

Elä oo Reijo sairauslomapinnari, koska se saattaa tulla yhteiskunnalle kalliimmaksi, jos rehkiminen rikkoo korvan pahempaan kuntoon.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa